in English
Etusivu Uutiset Tuotteet Palvelut Yhteystiedot  

Verkostohäviöt

Sähkömarkkinat asettavat uusia vaatimuksia verkkoyhtiöille toimia tasapuolisesti sähkökaupan osapuolia kohtaan. Verkostohäviöt ovat huomattava kustannus siirtoyhtiölle ja siirtoasiakkaille. Häviösähkän määrän ja profiilin määrittäminen ja hankinta sähkömarkkinoilta tasapuolisuutta noudattaen vaatii kehittynyttä laskentaa ja uudistettuja toimintatapoja.

Enease Oy on sähkömarkkinoiden riippumaton asiantuntija, joka tekee puolueetonta selvitystyötä verkostohäviöiden hankintaan suomalaisille verkkoyhtiöille.

Häviöiden laskenta tuntitasolla mahdollistaa häviöiden kilpailutuksen. Kehittämämme matemaattisen laskentamallin avulla häviöt voidaan laskea ja selvittää nopeasti verkon siirtotehosta tunneittain ja käsitellä tarvittaessa taseissa päivittäin tai kuukausittain. Menetelmässä lämpötilan muutokset ja verkon tyhjäkäyntihäviöt otetaan oikeassa suhteessa huomioon. Verkostohäviöille saadaan tuntiprofiili, jota voidaan käyttää hankinnan kilpailutuksen pohjana.

Häviöiden määrän tarkka laskenta takaa tasapuolisuuden. Häviöiden hinta saadaan kilpailuttamalla, mutta tasapuolisuus saavutetaan vasta kun häviöiden määrä on todenmukainen. Laskemme verkon tarkan häviöprosentin mittausten perusteella, jolloin tuloksena ovat todellinen häviöenergia ja häviöprosentti, joka ottaa huomioon kaikki kaupalliset häviöt.

Palvelumme on nopeaa ja tehokasta, koska se perustuu huipputehokkaisiin laskentamalleihin ja menetelmiin. Tarjoamme häviöiden määrän laskentaan laskentapalvelua ja hankintaa varten helppokäyttöisen ohjelmiston.